De betovering van water dat beweegt. Het is iets wat nooit verveelt. Water boeit, overdag en feëriek verlicht in het donker. Daarom zijn fonteinen een populair element in het straatbeeld. De verscheidenheid aan fonteinen is groot. Ontwerp, engineering en installatie vragen gespecialiseerde expertise. Het is de expertise die Fountain Imagineering standaard levert. Als ingenieursbureau hebben we maar één vakgebied: fonteinen. Opgebouwd in de praktijk, met een ervaring die jaren teruggaat. Daarmee helpen we gemeenten, bedrijven, aannemers en andere ingenieursbureaus om het traject van advies tot en met onderhoud perfect te regisseren.

Het enige ingenieursbureau met fonteinen als specialisatie

Fountain Imagineering is een bedrijf, gebouwd op het fundament van jarenlange ervaring. Onze oorsprong ligt in het ontwerp en de installatie van fonteinen. Verspreid over geheel Nederland staan er tientallen fonteinen van onze hand: van de grootste drijvende fonteinen tot speelse waterpleinen, van vaste fonteinen tot innovatieve waterkunstwerken.

Thuis in het gehele traject

Over een specifiek kunstwerk als een fontein bestaat weinig knowhow. De behoefte eraan is groot: bij gemeenten, projectontwikkelaars, aannemers, bedrijven en ingenieursbureaus. Daarom is Fountain Imagineering ontstaan, thuis is het gehele traject van eerste advies over de mogelijkheden tot en met meerjarenonderhoudsplannen.

Waarom Fountain Imagineering?

  • We zijn objectief. Daardoor heeft u als opdrachtgever de zekerheid van een project met een realistische prijs/kwaliteitsverhouding.
  • We kennen de markt als geen ander. Met geheel Europa als referentiekader weten we wat er technisch en creatief allemaal mogelijk is.
  • We regelen het gehele traject. Advies, ontwerp, engineering, bouwbegeleiding en onderhoudsadvies blijven in één hand.
  • We zijn flexibel. U kunt ons inschakelen voor het complete traject, maar ook voor deeldiensten; bijvoorbeeld alleen ontwerp of bouwbegeleiding.

We gaan voor duurzame oplossingen. Door in het advies te kiezen voor hoogwaardige materialen maximaliseren we de levensduur en minimaliseren we onderhoudskosten, met een minimum aan energie- en waterverbruik.

Breng ook uw project in een stroomversnelling

Als ingenieursbureau met fonteinen als expertise zijn we ook voor uw project van toegevoegde waarde. Neem vrijblijvend contact op voor een nadere kennismaking met Fountain Imagineering. We werken door geheel Europa.